Blog Galéria

Rólam

dr. Kandász Andrea - szociológus, műsorvezető, theta-healing nemzetközi okleveles tanár  és konzulens, az Utazás Nagykövete

A

znap reggel, amikor felkeltem, még nem sejtettem, hogy életem egyik legmeghatározóbb reggelén ébredek. Szép nyári nap volt. Éppen nyaralni indultunk a tengerpartra a családdal. Ilyenkor bepakolok legalább 7-8 könyvet, hogy az aktuális hangulatomnak megfelelően választhassak közülük. Lerohantam a férjem irodájába, hogy ne csak regényeket vigyek. Falom őket. Ő akkor már boldogság coach-ként praktizált és tartott előadásokat, úgyhogy a polcai telis tele voltak a pozitív pszichológia, a tanult optimizmus, a flow és mindenféle életvezetési könyvekkel, amely az elmúlt 10 évben megjelent. Lekaptam kettőt, ráérzésre és már indultunk is. Az egyik Vianna Stibal: ThetaHealing® című könyve volt, amelyet éppen naplementekor ütöttem fel a parton. Sötétedésig ücsörgünk a sziklákon, ilyenkor már néptelen minden, csak Te vagy és a természet.

dr. Kandász AndreaLábamat a tenger nyaldosta egy csendes kis öbölben. Nem az elején kezdtem a könyvet. Egyszerűen felütöttem valahol, ahol éppen egy meditációs gyakorlatra invitált a szerző. Kedvem volt játszani. Így kipróbáltam… Többször egymás után. És egyszer csak olyan érzésem támadt, mintha egy másik, mesebeli bolygóhoz  kapcsolódnék… Végtelenül spirituális tapasztalat volt… Aznap este, ott, amikor a ragyogó nap rózsaszín délibábként  a tengerbe úszott, már tudtam, hogy nekem ez a módszer kell és elmegyek a ThetaHealing®  alaptanfolyamra.

Sokféle pszichológiai, önfejlesztő módszert megismertem életem folyamán, de úgy éreztem, hogy ez az enyém.  Ez az, amiben összekapcsolódik minden, amit eddig tanultam. Hálával tartozom Amandának, a barátnőmnek, aki magával cipelt és inspirált, hogy találjak 3 szabad napot az életemben minél előbb, mert hajlamos vagyok teleírni a naptáramat végtelen sok feladattal.

A 3 napos ThetaHealing® Alaptanfolyam után repültem, mint a rakéta. Előre és felfelé. Pár hét múlva már a ThetaHealing®  Haladó, egy hónap múlva pedig a ThetaHealing® Intuitív anatómia tanfolyamon ültem, a Ritmus tanfolyamot is elvégeztem inspiráló mestereknél. Így már nem volt kérdés, hogy mi a feladatom. Átadni az embereknek ezt a csodálatos módszert, amely mindenkinek pozitív irányba változtatja meg az életét. Átadni minél több embernek. Így fél év múlva már Vianna Stibal tanári tanfolyamán találtam magamat. Svájcban. Tulajdonképpen kódolva volt, hogy ez megtörténik.

M

ióta az eszemet tudom, riporter akartam lenni. 6 évesen már családi beszélgetéseket készítettem az ünnepeken a szüleimtől kapott Sanyio magnóval és a buszkalauztól kapott mikrofon segítségével. Már mániákusan és idegesítően ezzel foglalkoztam Annak idején mindenki azt mondta, hogy találjak magamnak egy másik álmot, mert összesen 3000-en dolgoznak a 10 milliós Magyarországon a televízióban , így tuti nem én leszek az, aki oda besétál. Hiszen műsorvezetőként, riporterként mindösszesen legfeljebb 90 –en dolgoznak… 90 a 10 millióhoz? Szinte lottó. 100.000 emberből 1-nek sikerülhet. Vagyis sokak szerint esélyem sem volt arra, hogy megvalósítsam az álmaimat.

dr. Kandász Andrea - Valósítsd meg álmaidat!

Rendben!-mondtam- így mindenkinek, aki megkérdezte, hogy mi is leszek, ha nagy leszek, a másik lehetőséget mondtam. „Bölcsész!” Imádtam az irodalmat, a nyelveket, a történelmet, a pszichológiát. Biztosan , ha ennél a szakmánál maradok, akkor sem lettem volna boldogtalan. Ettől függetlenül minden este, amikor lefeküdtem aludni, pergett a film a fejemben. Részletesen elképzeltem, ahogy műsort vezetek a televízióban, ahogy riportokat, interjúkat, beszélgetéseket készítek. A képernyőn magamat láttam. Még nem tudtam, hogy hogyan , de azt biztosan tudtam, hogy tévés leszek. És úgy alakult az élet, hogy, amikorra én felnőttem, arra elindultak a kereskedelmi televíziók. Nem én harcoltam a lehetetlennel, hanem a körülménye alakultak úgy, hogy kinyíltak a lehetőségek. Persze mindent megtettem azért, hogy jókor legyek jó helyen és, hogy szakmailag maximálisan felkészüljek arra az időpontra, amikor bizonyítanom kell egyként a 100.000-ből. És megtanultam, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Hogy hinni kell abban, amiért rajongsz és sohasem szabad feladni.

Ó

riási szerencsém volt, mert a családom, a szüleim, a férjem és a nagylányom mindig erősítettek is bíztattak. A dédim 95 éves, erős , egészséges géneket örököltem.

Szeretetteljes családba születtem, most már úgy fogalmaznék, hogy nagyszerű szülőket választottam. Egyke vagyok… a szüleim mindig nagyon szerettek és ezt ki is mutatták nekem. Mindig azt éreztem, hogy védve vagyok, hogy egy kincs vagyok…. Ennek is köszönhető, hogy sem az iskola, sem a munkahelyek nem tudták „kiölni” belőlem, elfeledtetni velem azt a pozitív életszemléletet, azt a boldogságteremtő erőt, azt a fantasztikus energiát és ősi tudást, amely  születésünkkor mindannyiunknak a sajátja.

dr. Kandász Andrea - Halgass a megérzéseidre!Mióta az eszemet tudom, spontán használom ezt az energiát, a megérzéseimre hallgatok, és mindig éreztem, érzem, hogy nem vagyok egyedül Így, amit más kudarcnak érzett, azt én már gyerekkoromban is egy lépcsőfoknak, egy tanulási lehetőségnek ahhoz, hogy valami sokkal jobb következhessen…Ez így volt, ha beteg voltam, ha rossz jegyet kaptam, vagy nem oda vettek fel az egyetemre, ahova jelentkeztem. Biztos voltam benne, hogy azért nem sikerült, mert valami sokkal jobb jön utána, mint, amire eredetileg számítottam, Amikor találkoztam, a ThetaHealing® -el, akkor jöttem rá, hogy én gyerekkoromtól spontán ások a többi emberrel és magammal, hogy manifesztálok és vizualizálok, amióta csak emlékszem.
Olvass a Thetahealingről »

Ahogy már írtam, nem volt kérdés, hogy tv-s leszek…, hogy olyan szakmát választok, ahol egyidejűleg sok emberhez szólhatok…Hogy a filmjeimben megfogalmazott sztorikkal tudom megvalósítani a küldetésem: boldogabbá tenni a világot… Olyan műsorokra készültem, ahol a nézők megoldást kapnak a párkapcsolati, egészségügyi problémáikra, krízisükre. A veszekedés helyett az együttműködés és az önfejlesztés álljon a fókuszban. Mindez megvalósult.

E

dr. Kandász Andrea és családjaz persze nem jelenti azt, hogy nem voltak nagyon nagy drámák az életemben, de ezek mindig szolgáltak valamivel, profitáltam, tanultam belőlük... Az egyik legdrámaibb pillanat az volt, amikor interjút készítettem a dalai lámával. (mindenki azt mondta, hogy lehetetlen, én tudtam, hogy dolgunk van egymással, úgyhogy minden úgy alakult, hogy csak az én stábomat engedték be hozzá a rengeteg tv társaság közül) 42. hetes állapotos voltam, a babám nem nagyon akart megszületni. Elkészítettem az interjút, ami akkor a kínai konfliktusról szólt és ezzel kapcsolatban jött Európába békét hírdetni. Aztán kérdezgetett a babáról, az életemről. Nem akartam őt feltartani, úgyhogy búcsúztam, de megállított.

– Várj! –mondta. Hozzám lépett és megölelt. Éreztem, ahogy átjár az energiája és abban a pillanatban elfolyt a magzatvizem. Azt mondták az orvosok, hogy óriási szerencsém volt. Ha akkor nem indul el a szülés, akkor mindketten meghaltunk volna, mert mekóniumos volt a magzatvíz , azaz a baba már hetek óta nem kapott tápanyagot és oxigénhiányos állapotban lebegett. Bennem. És megérkezett a mi drága kislányunk, Lolita, egészségesen. Hála ezért! Ma már nagylány.

T

ermészetesen minden mindennel összefügg… Ez a történet inspirált, hogy a Producer cégemmel elindítsuk a Szülőszoba sorozatot, amely aztán közismertté tett. 55 különböző élethelyzetben élő kismama történetét kísértem végig- műsorvezetőként, mentorként, segítőként- a fogantatástól, a kisbaba megszületéséig. 55 kisember születésénél lehettem jelen. Kórházakban, szülőotthonokban, otthon szüléseknél és vízben szülésnél… Fantasztikus, áldott állapot. Örökre hálás leszek ezért az édesanyáknak, a családoknak és az egészségügyi intézményeknek. A férjem volt az operatőr, és a nagylányunk is sokszor csatlakozott. Még közelebb kerültünk családként is egymáshoz. Életem egyik legboldogabb két éve volt.

Szülőszoba

Nézz "Szülőszoba" filmeket »

A

Borszéki Ferenc - Az optimizmus tanulhatóférjem eredetileg geológiával foglalkozott, de a tévézés felé fordult azonnal a tanulmányai után... háborús övezetekbe akart menni forgatni, hogy megértse , hogy miért képesek az emberek ilyen szörnyűségekre és hogy megmutassa a háborúk értelmetlenségét (Öböl-háború, örmény háború, dél-szláv háború, stb.)... Az NBC amerikai tv-csatorna európai tudósító stábjának tagja volt… Aztán a Mount Everesten mászott. Ő eredetileg pesszimista alkat volt. Vidám, de pesszimista… és elhatározta, miközben az én optimizmusomat tanulmányozta, hogy bebizonyítja, hogy az optimizmus tanulható. Így rengeteg könyvet olvasott, majd elvégzett sok-sok tanfolyamot (Csíkszentmihályi, Seligman, stb.) és kialakította a saját rendszerét, amellyel ma már sokakat tanít coachként, boldogságterapeutaként.
Boldogságteremtés »

Párkapcsolati problémák, krízisek, működési zavarok oldásával a férjemmel közösen is foglalkozunk. Sokszor egyetlen új, kívülről érkező szempont is képes arra, hogy egymásra hangolódjatok, hogy kiragadjon Benneteket az állóvízből, ha elakadtatok. Gyakorta ugyanis csupán kommunikációs hiba okozza a konfliktusokat. Ha pedig nincs párod, de szeretnél, akkor is itt a helyed. Látni fogod, hogy képes vagy manifesztálni. Ha párban jönnétek, akkor is szeretettel várunk Benneteket.
Párkapcsolati konzultációról és tanfolyamról olvass itt »

A

műsoraim nagyrészt női, a világ jobbítását megcélzó történeteket dolgoztak és dolgoznak fel (Napló, Szülőszoba , az Ügy, OlimpiÁSZ), illetve a világban forgatott utazási műsoraim (Kalandjárat, Kandász Travel) nem titkolt célja, hogy csökkentse az előítéleteket, hogy a versengés helyett az együttműködésre inspirálja az embereket. Hiszem, ha megismerjük egymás kultúráját, családokon és az egyes embereken keresztül mutatjuk be a világ egymástól földrajzilag távol fekvő országait, Magyarországon belül pedig a településeit, akkor a gyűlöletet felváltja a szeretet, az előítéletet az empátia. Nemcsak hiszem, tapasztaltam is ezt az elmúlt 20 évben.

Sokszor megállítanak a nézők az utcán, hogy beszélgessünk. Ilyenkor mesélnek... Sokan kapnak vígaszt, egy-egy ötletet, egy-egy megoldási szikrát a saját problémáikra a műsorainkból... Nagyon hálás vagyok nekik azért, hogy ezt elmondják. Bejártam és leforgattam a világot. Jártam indiai ősi szentélyekben hindu guruknál , mexikói mayaknál , brazil amazonasi őslakosoknál vagy floridai szemionoknál, de forgattam Oroszországban, Angliában, Franciaországban, , Lengyelországban, Olaszországban, Görögországban, Németországban, Ausztriában, Romániában, Spanyolországban, Portugáliában, az USA több államában, Brazíliában, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban, Izraelben, Egyiptomban, Jordániában, Tunéziában, Madeirán, Zöldfoki szigeteken, Mauritiuson és még nagyon sok helyen...

dr. Kandász Andrea - Másfajta utazásra is képes vagyok

Ma már másfajta utazásra is képes vagyok. Theta hullámra kapcsolok és bejárom a saját testem, megismerkedem a lelkem különböző bugyraival, leereszkedem a tudatalattimba, ott takarítok, "elbeszélgetek" a sejtjeimmel és másokéval, ahogy Ti is teszitek minden nap. Csak nem tudatosan! Legalábbis eddig...

Kapcsolj te is theta hullámra, és utazd körbe a világod! Ismerd meg magad, takarítsd ki a bánatot, a sikertelenséget, a fájdalmat, töröld ki mindazokat a blokkokat, amelyek akadályozzák a boldogságod, Tedd jobbá a saját világod!

Nézz utazási videókat »

Várlak a tanfolyamokon és a konzultációkon! Utazz velem!

Ölelés!
Kandász Andrea